Hoe bewaar je olijfolie?

      18-10-2025     Reacties (0)

Hoe bewaar je olijfolie? Bewaar je olijfolie op kamertemperatuur of in de koelkast? Wanneer je olijfolie in de koelkast bewaart, ontstaat er na enkele dagen vaak een waas of bezinksel op de bodem. Dat betekent niet dat de olie bedorven is, maar aantrekkelijk ziet het er niet uit. Het is daarom beter om olijfolie op kamertemperatuur te bewaren. Heb je een kelder of koele voorraadkast, dan is dat de ideale plek: bij een temperatuur van ongeveer 15°C blijft olijfolie het langst van goede kwaliteit. Goede olijfolie zit in een donkere fles Licht heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van olijfolie. Daarom hoort goede olijfolie altijd in een donkere glazen fles of een ijzeren container (blik) te worden bewaard, goed afgesloten zodat er geen lucht bij kan komen. Let bij aankoop op een handige schenkdop — zo kun je de olie makkelijk...

Lees meer

Het wijnhuis van de familie Moroder

      09-01-2023     Reacties (1)

Het wijnhuis van de familie Moroder De Montepulciano druif Op de glooiende hellingen van de Monte Conero berg wordt de Montepulciano druif verbouwd voor de Rosso Conero wijn. Een bekende druif die door de ligging op deze specifieke grond dicht aan de kust uniek van karakter is. Normaal gesproken zie je vooral witte druiven aan de kust maar de Monte Conero staat bekend om de blauwe Montepulciano druif die op deze UNESCO werelderfgoed berg wordt verbouwd. Vanwege een andere kustlijn en vooral ook een andere samenstelling van de grond. Vanwege de ligging op 238m boven de zeespiegel en heel dicht bij de Adriatische zee (soms minder dan 800m) staat er overdag wat wind en ’s avonds nog meer. Dit voorkomt schimmelvorming en daardoor groeien de druiven tot mooie volle trossen. Tussen de blauwe druiven worden witte muskaat druiven geplaatst om de vogels de witte druiven...

Lees meer

Gevulde inktvis met Verdicchio wijn

  Made in Italië     13-12-2022     Reacties (0)

Gevulde inktvis met Verdicchio wijn Seppie ripiene di piselli - Gevulde inktvis  De inspiratie voor dit recept komt van Benedetta Rossi, een Italiaanse kokkin. Zij was zó enthousiast over de gevulde inktvis dat we het moesten proberen. En het is inderdaad heerlijk. Smaakvol en een plaatje om te zien. Het proberen zeker waard!  | Voor 4 personen | in 40 minuten klaar | wijntip Verdicchio | Ingrediënten 1 kg Inktvis schoongemaakt  150 gram erwten 1 wortel halve ui 100 gram (pruim)tomaten (pomodorini pachino) paneermeel of broodkruim olijfolie extravergine zout Bereiding Neem 4 inktvissen en maak deze schoon. Fruit in een pan de gesneden wortel en ui in een beetje olie. Voeg de doperwten toe fruit deze een paar minuten mee. Voeg daarna de in partjes gesneden tomaatjes toe met wat zout. Laat alles...

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.