OLIJFOLIE
TE BESTELLEN TOT 11/11/2024
Ivm het transport naar Nederland op 28 november 2024

Transport van Italië naar Nederland vindt voor olijfolie 1x per jaar plaats in november.
Echter ook losse verzendingen zijn mogelijk.
Voor meer informatie klik hier


Uit de oogst van 2023 - 2024
Het is najaar! Rondrijdend op de Italiaanse binnenwegen zie je de plukkers al druk aan het werk. Ook wij leggen in de olijfgaard van La Vecchia Scuola onze netten uit voor de jaarlijkse pluk. Met het warme weer en een flinke regenbui in augustus zijn de olijven mooi en vol gerijpt. Na de pluk worden de olijven geperst en gebotteld. Kraak verse groene olijfolie waarvan ook jij kunt genieten.

De Vigore, Italiaanse olijfolie met pit
In de olijfgaard staan oude olijfbomen van meer dan 30 en 50 jaar oud. Hieraan groeien van oudsher diverse rassen zoals de Frantoio en Leccino olijven. De olijfolie van La Vecchia Scuola heeft daarom de naam Vigore gekregen. De Vigore staat voor 'kracht en pit' en is een blend van oude marchegiaanse olijfboom rassen. 

Koop geen olijfolie in de supermarkt
In de supermarkt vind je de betere olijfolie niet. Lees daarom altijd het etiket, want veel flessen olijfolie lijken Italiaans. Maar wanneer op het etiket ‘olijfolie met oorsprong uit de Europese Unie’ staat, dan gaat het om een blend van olijven die al een hele weg hebben afgelegd. Kijk daarom vooral naar de streek en het land van herkomst. Vergeet ook de houdbaarheidsdatum niet, want olijfolie blijft maar beperkt (circa één jaar) vers. Het beste is olijfolie die je meteen na het persen kunt kopen, maar die vind je niet in de supermarkt. 

Beter geen grote hoeveelheden
In tegenstelling tot wijn wordt nieuwe olijfolie minder krachtig naarmate de tijd verstrijkt. Koop daarom beter in kleine flessen en wat vaker om de olijfolie vers te houden. Een andere vijand van extra vergine olijfolie is licht. We gebruiken daarom voor de Vigore olijfolie donkere flessen van 500 ml om de smaak en kwaliteit zolang mogelijk te kunnen behouden.

Rechtstreeks uit olijven en op mechanische wijze verkregen 
De Vigore is met de hand geplukt en direct van de boom geperst en gebotteld. De extra vergine olijfolie ruikt fris groen en is zonder toevoegingen. Om de houdbaarheid te waarborgen is de olijfolie gefilterd. De olijfolie is lekker pittig en kriebelt in je keel. Proef je de olijfolie al?

Volgende levering november 2024
De olijfolie wordt op een vast moment gedurende het jaar naar Nederland geëxporteerd. In Nederland is de olijfolie op het thuisadres te leveren of desgewenst af te halen bij ons magazijn in Eindhoven. De volgende zending gaat op 28 november naar Nederland. Het is ook mogelijk om tussentijds olijfolie te bestellen. De olijfolie wordt dan direct vanuit Italië verstuurd waarbij extra verzendkosten worden gerekend. De olijfolie wordt in de regel dan binnen 4 à 5 werkdagen aan huis afgeleverd. Voor informatie over de extra verzendkosten kun je een email sturen naar info@madeinitalie.nl.
Overige informatie over leveringen lees je hier

| Nieuwe oogst 2023/2024 | Nu te bestellen | Beperkte voorraad |


Weergave:


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies