WIJNEN


Le Marche, als wijnstreek sterk in opkomst
In het midden van Italië vind je de wijnstreek Le Marche. Deze prachtige heuvelachtige regio is gelegen tussen de Adriatische zee en de heuvels van de Apennijnen. Vooral in de dalen gedijt de wijnbouw zeer goed. Le Marche is als wijnstreek in opkomst en wint steeds meer aan populariteit.

De regio kent diverse druivensoorten zoals de bekende Verdicchio druif, de Lacrima, de Pecorino, de Passerina, de Montepulciano en de Sangiovese druif. 

Kwaliteitswijnen
Italië kent 3 kwaliteitsniveaus, waarvan DOCG (Denominazione di Orgine Controllata e Garantita) de hoogste is. Daarna volgt de DOC (Denominazione di Orgine Controllata) en de IGT (Indicazione Geografica Tipica). Le Marche kent de volgende DOCG's: Castelli di Jesi Verdicchio Riserva, Verdicchio di Matelica Riserva, Cònero Riserva, Offida en Vernaccia di Serrapetrona 

Populaire wijnhuizen
De wijnen in deze webshop komen van de meest gerenomeerde wijnhuizen van Le Marche zoals Ciù Ciù, Bonci, Umani Ronchi en Moroder. 
 

Volgende levering op xxxx
De wijnen worden op vaste momenten gedurende het jaar geleverd. De volgende levering is op xx. Het is mogelijk om tussentijds wijn te bestellen. De levering wordt dan nagestuurd waarbij extra verzendkosten worden gerekend. Meer informatie over de levering lees je hier
Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.