WIJNEN

TE BESTELLEN TOT 11/11/2024
Ivm het transport naar Nederland op 28 november 2024

Transport van Italië naar Nederland vindt 1x per jaar plaats in november.
Echter ook losse verzendingen zijn mogelijk.
Voor meer informatie klik hierLe Marche, als wijnstreek sterk in opkomst
In het midden van Italië vind je de wijnstreek Le Marche. Deze prachtige heuvelachtige regio is gelegen tussen de Adriatische zee en de heuvels van de Apennijnen. Vooral in de dalen gedijt de wijnbouw zeer goed. Le Marche is als wijnstreek in opkomst en wint steeds meer aan populariteit.

De regio kent diverse druivensoorten zoals de bekende Verdicchio druif, de Lacrima, de Pecorino, de Passerina, de Montepulciano en de Sangiovese druif. 

Kwaliteitswijnen
Italië kent 3 kwaliteitsniveaus:

  • DOCG (Denominazione di Orgine Controllata e Garantita) 
  • DOC (Denominazione di Orgine Controllata)
  • IGT (Indicazione Geografica Tipica). 

De betere wijnhuizen

De wijnen in deze webshop komen van de meest gerenomeerde wijnhuizen van Le Marche zoals Ciù Ciù, Bonci, Umani Ronchi en Moroder. 

De familie Bonci produceert langs de zonovergoten rechteroever van de rivier de Esino, al vier generaties hele mooie Verdicchio-wijnen. Het wijnhuis van Moroder is gelegen in de prachtige Monte Conero en sinds de 18e eeuw eigendom van de familie Moroder. Het wijnhuis Umani Ronchi mag zich - met ruim 3 miljoen wijnflessen aan export en één van de in totaal 19 leden van 'Instituto del Vino Italiano di Qualità' in Italië - als een grote speler in de Italiaanse wijnbranche noemen.

En in het pittoreske dorpje Offida vind je het bekende wijnhuis van Ciù Ciù. De familie Bartolomei heeft hier in 1970 haar wijnactiviteiten gestart. Het biologische wijnhuis bevindt zich in het hart van de Piceno-heuvels waar het microklimaat de basis is voor een breed scala aan wijnen. 

Samen met wijnkenners
Regelmatig gaan wij op bezoek bij diverse wijnboeren. Al proevend maken we kennis met de meest populaire wijnhuizen en specifieke lokale druivensoorten. Dankzij de samenwerking met deze wijnkenners brengen we de meest bijzondere en kwalitatief betere wijnen bij jou in huis. 

Volgende levering november 2024
De wijnen worden op een moment gedurende het jaar naar Nederland geëxporteerd. In Nederland is de wijn op het thuisadres te leveren of desgewenst af te halen bij ons magazijn in Eindhoven. De volgende zending gaat op 28 november 2024 naar Nederland. Het is ook mogelijk om tussentijds wijn te bestellen. De wijn wordt dan direct vanuit Italië verstuurd waarbij extra verzendkosten worden gerekend. De wijn wordt in de regel dan binnen 4 à 5 werkdagen aan huis afgeleverd. Voor informatie over de extra verzendkosten kun je een email sturen naar info@madeinitalie.nl.
Overige informatie over leveringen lees je hier
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.