De selectie van de druiven voor deze mooie Pecorino wijn, die half september worden geoogst, is zeer nauwgezet; de zachte persing wordt gevolgd door een onmiddellijke verlaging van de temperatuur om het decanteren van de most te bevorderen. De gisting wordt gestart en beheerd met temperatuurcontrole (14-15°C) in stalen tanks. Aan het einde wordt de wijn tot februari geraffineerd in staal, bij een temperatuur van ongeveer 10°C om het aromatische erfgoed intact te houden. Pecorino Villa Angela Falerio onthult Velenosi in een intense strogele kleur voor het oog. In de neus drukt het aroma's uit van tropisch geel vruchtvlees gecombineerd met bloemige hints van meidoornacacia en jasmijn en tonen van aromatische kruiden en citrusvruchten. De slok is fris en voortreffelijk mineraal met een zachte kruidachtige en citrusachtige afdronk. Veelzijdig van aard aan tafel, het past goed bij kazen en vegetarische gerechten, maar ook bij smakelijke visbereidingen.
Aroma
fruitig Aroma
bloemig Body
middel Kwalificatie
info over levering en levertijden klik hier