De oorsprong van de naam 'Pecorino-druif', ook wel bekend als 'schapendruif', komt van de aanwezigheid van deze wijnstok in de transhumance gebieden van de herders. In het verleden werd de druif gebruikt als blend-verbeteraar, vanwege de concentratie van aroma's, het goede alcoholgehalte en de zure component, het belangrijkste kenmerk van Pecorino. Door de lage productiviteit was de teelt van Pecorino bijna verdwenen ten voordele van minder kwalitatieve maar meer vruchtdragende wijnstokken. Het Pecorino-project met Umani Ronchi begon in 2005 en is gericht op de herontdekking en verbetering van de autochtone Adriatische wijnstokken. De Vellodoro is briljant strogeel van kleur. Het straalt in de neus fruitige en bloemige aroma's uit met sterke intense en aanhoudende minerale tonen. In de mond toont het een goede structuur en aangename frisheid met hartige hints van rijpe peren.
Aroma
fruitig Body
middel Kwalificatie
info over levering en levertijden klik hier