Pelago Umani Ronchi Pelago Umani Ronchi
Pelago Umani Ronchi Pelago Umani Ronchi
Pelago
Rode wijn | Cabernet Sauvignon - Merlot - Montepulciano | IGT | 14% vol | Le Marche

Verzendkosten

€ 9,95

Standaard levertijd

eerstvolgende zending naar NL

€ 35,00 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Met de prijs, behaald op de 'International Wine Challenge in Londen in 1997', kwam de Pelago op de lijst van de meest gewilde Italiaanse wijnen ter wereld.
Geboren uit een intuïtie van de Umani Ronchi-groep van technici, die besloot Cabernet Sauvignon te combineren met Montepulciano, is de Pelago een wijn die de stijl en persoonlijkheid van inheemse druiven behoudt, samen met de complexiteit en het aromatische profiel van Bordeaux-druiven. De naam is afgeleid van het oude Griekse pelagos (dat betekent; open zee) dat het mariene karakter en de organoleptische kenmerken suggereert die typisch zijn voor wijnen die in de buurt van de kusten worden geproduceerd. Intense, zuivere en verfijnde aroma's komen vrij op de neus: kruidige geuren van koffie, zwarte peper, zoethout en tabak die openen op een achtergrond van gras en hooi typisch voor Cabernet. In de mond is het een effect van bessen, vanille en minerale aroma's. Aanwezige maar geëvolueerde tannines, met smaaksensaties in harmonie met de grote elegantie van deze wijn.
De wijn rijpt gedurende 14 maanden op houten vaten en na het bottelen blijft Campo San Giorgio nog 12 maanden in een temperatuur gecontroleerde omgeving.

Aroma kruidig       Body stevig        Hout               Bekroond             Kwalificatie
        
                           

info over levering en levertijden klik hier
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.