Zo fluwelig als een sterrenhemel boven een Conero-bos, kan de Notte niet wachten om te worden gecombineerd met sauzen van wild zwijn, maar ook met sauzen van herten en hazen. We weten zeker dat je het ook niet wilt missen bij gebraden varkensvlees en lamsvlees, maar ook bij een dampend bord tagliatelle al ragu. De Rosso Conero wijn is de traditie van de Conero wijnstokken geserveerd in een glas. Ondoordringbaar als de ring van bossen op het voorgebergte, gestructureerd en harmonieus, vertelt het verhalen over smaak die van ver komen, toen de gastronomie van het gebied 'vincisgrassi' uitvond en ze deze nog steeds combineert met truffels en zwezerik. Maar zijn geschiedenis is verloren gegaan in de nevelen van de tijd. De Naturalis Historia van C. Plinius vertelt al over een volle rode wijn uit het Ancona-gebied, versterkt door het klimaat van de Adriatische Zee. Door Moroder weer tot leven gebracht: intens, fruitig, een lokale klassieker om met trots te bewaren. Intens robijnrood met hints van rood fruit, het is de meest klassieke interpretatie van de eeuwenoude Rosso Conero.
De Rosso Conero Notte rijpt achttien maanden in de kelder in Franse eikenhouten vaten en minstens drie maanden op fles.

Aroma
fruitig 
Body
middel 
Hout
Kwalificatie
info over levering en levertijden klik hier